Επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Κύμης προς τις τοπικές αρχές για την επαναλειτουργία των σχολείων με την οποία ζητά:
  •  έκτακτες επιχορηγήσεις ώστε: να πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις σε κάθε σχολική μονάδα και να αγοραστούν για κάθε σχολική τάξη αντισηπτικά, μάσκες, τηλεθερμόμετρα.
  • να γίνεται μαζικός και τακτικός διαγνωστικός και επιδημιολογικός έλεγχος  μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων στις σχολικές μονάδες μέσω τεστ αντισωμάτων
  • να γίνονται τακτικές απολυμάνσεις και των σχολικών λεωφορείων και των ταξί.

 

δείτε αναλυτικά την επιστολή:

Ενημερωθήκαμε σήμερα  από τα ΜΜΕ (αύριο και επίσημα από την Υπουργό Παιδείας, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον Υπουργό Εσωτερικών) πως τα Δημοτικά Σχολεία , τα Νηπιαγωγεία, τα Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων και οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί  θα επαναλειτουργήσουν από 01-06-2020 έως 30-06-2020, κατόπιν θετικής εισήγησης της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες.

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Κύμης, αρχικά θεωρούμε ότι η κυβέρνηση παίρνει ένα τεράστιο υγειονομικό ρίσκο ανοίγοντας τα σχολεία που μέχρι πριν λίγο σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ συνιστούσαν υγειονομικές βόμβες. Παρόλα αυτά, εφόσον λήφθηκε από την κυβέρνηση η απόφαση να επαναλειτουργήσουν, ζητάμε να ικανοποιηθούν τα ακόλουθα αιτήματά μας, ώστε να διασφαλιστεί η υγειονομική ασφάλεια μαθητών κι εκπαιδευτικών: 

-Εφόσον μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί καμία έκτακτη επιχορήγηση παρά μόνο οι τακτικές στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κύμης Αλιβερίου και του Δήμου Σκύρου, θα πρέπει να διεκδικήσουμε από κοινού έκτακτες επιχορηγήσεις ώστε: να πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις σε κάθε σχολική μονάδα και να αγοραστούν για κάθε σχολική τάξη αντισηπτικά, μάσκες, τηλεθερμόμετρα.

-Να γίνεται μαζικός και τακτικός διαγνωστικός και επιδημιολογικός έλεγχος  μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων στις σχολικές μονάδες μέσω τεστ αντισωμάτων.

-Ακόμη, όσον αφορά την καθαριότητα των σχολικών μονάδων, ζητάμε να προσληφθούν κι άλλες σχολικές καθαρίστριες, εφόσον οι περισσότερες σχολικές καθαρίστριες της Σχολικής Επιτροπής Α΄/θμιας Εκπαίδευσης έχουν από τις 10 Μαΐου μετακινηθεί σε Γυμνάσια και Λύκεια για να  καλύπτουν τη δεύτερη βάρδια. Άρα θα πρέπει στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ να δοθούν έκτακτες επιχορηγήσεις από την κυβέρνηση ώστε να καλυφθούν οι μισθοδοσίες των σχολικών καθαριστριών που θα χρειαστεί να προσληφθούν.

-Όσον αφορά τη μεταφορά των μαθητών, να διεκδικήσουμε από κοινού από την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας να πραγματοποιούνται διπλά δρομολόγια των ταξί για να μεταφέρονται μισά παιδιά σε κάθε δρομολόγιο. Να γίνονται τακτικές απολυμάνσεις και των σχολικών λεωφορείων και των ταξί.

-Να μη σπαταλήσει ούτε ένα ευρώ καμία σχολική επιτροπή για εγκατάσταση καμερών σε σχολικές τάξεις για να γίνεται ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος για παιδιά που ανήκουν τα ίδια σε ευπαθή ομάδα ή έχουν στην οικογένειά τους άτομα που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα και δεν θα πηγαίνουν σχολείο. Να μην επιτρέψουμε να γίνει τηλεοπτικό ριάλιτι σόου η σχολική τάξη, να μην επιτρέψουμε να καταλυθεί η δημοκρατία και η παιδαγωγική ελευθερία του δημόσιου σχολείου και να γίνει η ερώτηση και η απορία του κάθε μαθητή βάιραλ στο youtube  και ο κάθε μαθητής βορά σε όσους ψάχνουν θύματα για να ασκήσουν σχολικό εκφοβισμό.

Αν πραγματικά ενδιαφέρεται για τα παιδιά που αποκλείονται από τη μαθησιακή διαδικασία η Υπουργός Παιδείας θα είχε παράσχει τάμπλετ σε κάθε μαθητή που δε διέθετε και δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της καραντίνας για να εφαρμοστεί δίκαια και ισότιμα η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση για όλα τα παιδιά. Στην παρούσα φάση, για τα παιδιά που δε θα πηγαίνουν σχολείο, μπορεί να προσλάβει  επιπλέον εκπαιδευτικούς για να εφαρμόζουν ασύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.