Από την ερχόμενη Δευτέρα 1 Ιουνίου, οπότε ξεκινούν τη λειτουργία τους δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί, σταματούν οι άδειες ειδικού σκοπού στο Δημόσιο σύμφωνα με όσα δήλωσε σε  σημερινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός

-Από 1.6.2020 οι Υπηρεσίες του Δημοσίου συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους, με μόνη εξαίρεση τη χορήγηση ειδικής άδειας σε υπαλλήλους που υπάγονται σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, οι οποίοι παραμένουν σπίτι τους.

-H χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού συνεχίζεται μόνο σε γονείς υπαλλήλους εφόσον τα τέκνα τους με βάση το πρόγραμμα λειτουργίας της τάξης τους δεν υποχρεούνται σε καθημερινή παρακολούθηση μαθημάτων στο σχολείο και μόνο για τις ημέρες αυτές.

-Οι  άδειες ειδικού σκοπού, γι’ αυτές τις περιπτώσεις, θα ισχύουν έως τις 26 Ιουνίου, οπότε θα ολοκληρωθεί το σχολικό έτος για τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία.

Όπως δήλωσε  ο υπουργός Εσωτερικών, θα χρειαστεί να στείλει νέα σχετική εγκύκλιο».

Συνεχίζεται η χορήγηση της ειδικής άδειας για τις ευπαθείς ομάδες

Όπως προαναφέρθηκε από τη δουλειά τους θα μπορούν να απουσιάζουν, πλέον, με ειδική άδεια όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα σε πρόσφατη εγκύκλιο του ΥΠΕΣ δικαιούνται ειδική άδεια οι δημόσιοι υπάλληλοι που συμπεριλαμβάνονται στις παρακάτω ομάδες υψηλού κινδύνου (δείτε εδώ):