• Πέμπτη 4/6. Πανελλαδική κινητοποίηση εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας. ΗΡΘΕ η ώρα των ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ  και των ΛΥΣΕΩΝ.

Την Πέμπτη 4/6 υπάρχει μια κινητοποίηση των εργαζομένων, 3ωρη Στάση(07:10:00) με ελαστικές μορφές εργασίας στο Χώρο της Υγείας.

Ήδη οι εργαζόμενοι αυτοί ξεπερνούν τις 15.000 στις Δημόσιες Δομές Υγείας και το μέλλον τους, όπως προκύπτει από δηλώσεις ή παρεμβάσεις Κυβερνητικών στελεχών, τίθεται σε αμφισβήτηση.

Για τους συναδέλφους του ΟΑΕΔ, μετά την αρχική δήλωση του κ. Κικίλια τον Αύγουστο του 2019 « εγώ δεν πρόκειται να παρανομήσω και να συνεχίσω το πρόγραμμα» και την αναδίπλωση τους και την υπογραφή, με «κρύα καρδιά» της παράτασης των Συμβάσεων έως το 2021 (Φλεβάρη- Νοέμβριο) δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ για την ΟΡΙΣΤΙΚΗ λύση του Προγράμματος. Ενώ τα δείγματα, από  τη μείωση των Κονδυλίων κατά 73.000.000€, και τη ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του προγράμματος των 5500 Νέων Επιστημών ( 800 στην Υγεία) μέσα στη κρίση, δείχνει πιθανόν «τις προθέσεις» της Κυβέρνησης. Ενώ σε ερώτηση, που κατατέθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, για το τι σχεδιάζει να κάνει η Κυβέρνηση με τους  εργαζόμενους του ΟΑΕΔ, που συμπληρώνουν 4 χρόνια εργασίας, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ..

Για τις Ατομικές Συμβάσεις, η δήλωση του κ. Κοντοζαμάνη «είμαστε με τους καλούς εργολάβους» και η μη επέκταση του Θεσμικού Πλαισίου (που έληξε 31/12/2019) δείχνει το που οδηγούνται τα πράγματα. Στη Πανηγυρική επαναφορά, με δόξα και τιμή, των Εργολάβων στα Νοσοκομεία(!!). Ήδη η ΠΝΠ για 3-4μηνες Συμβάσεις με Εργολάβους( και στη τσέπη πάνω από 30.000.000€ σε όλο το Δημόσιο) είναι μια καλή αρχή για το ΠΑΡΤΥ που είναι έτοιμο να αρχίσει.

Τέλος, οι Προσλήψεις Επικουρικού Προσωπικού για 24μήνες (ενώ αρχικά ήταν για 12μήνες..) και οι δηλώσεις του κ. Κικίλια « για Μονιμοποίηση των Νοσηλευτών(;) που προσλήφθηκαν μέσα στη Κρίση»  και ο διαχωρισμός παλιών και νέων Επικουρικών,  δείχνει το δρόμο και τις μεθοδεύσεις που πρόκειται να ακολουθήσει η Κυβέρνηση, αφήνοντας «εκτός κάδρου» χιλιάδες Επικουρικούς, που ήδη εργάζονται, εδώ και χρόνια.

Και όλα αυτά, χωρίς ΟΥΤΕ ΜΙΑ (1) ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ και με 1645 λιγότερους εργαζόμενους στην Υγεία, τους 10 μήνες διακυβέρνησης της Ν.Δ.

Απέναντι στα σχέδια για επαναφορά των Εργολάβων  και τις μεθοδεύσεις για «αποκλεισμούς και τακτοποιήσεις» της Κυβέρνησης της Ν.Δ, εμείς διεκδικούμε:

Για το Επικουρικό Προσωπικό, και τους συναδέλφους του ΟΑΕΔ, την Προκήρυξη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΟΛΩΝ των Θέσεων που ήδη καλύπτουν και εργάζονται, με  Ειδική, επιπλέον, Αυξημένη Μοριοδότηση ( λαμβάνοντας υπόψη και διορθώνοντας τα προβλήματα της 2Κ/19).

Για τις Ατομικές Συμβάσεις σε Καθαριότητα, Φύλαξη, Σίτιση, την Επανασύσταση ΟΛΩΝ των Οργανικών Θέσεων στους Οργανισμούς των Νοσοκομείων και την Προκήρυξη τους. Για ΟΛΟΥΣ τους ήδη εργαζόμενους Ειδική, επιπλέον, Αυξημένη Μοριοδότηση ( λαμβάνοντας υπόψη και διορθώνοντας τα προβλήματα της 2Κ/19). Η Μοριοδότηση θα αφορά και τους εργαζόμενους στους Εργολάβους.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον Αγώνα , υπερασπιζόμενοι τους  Εργαζομένους και τις Ανάγκες των Δημόσιων Δομών Υγείας για ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ  (Νοσοκομεία-Κ.Υ-ΕΚΑΒ- Πρόνοια). Με Συνέπεια «Λόγων και Έργων» διεκδικώντας το Αυτονόητο και το Εφικτό. Συνεχίζουμε μέχρι την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ…