Στη ΔΕΗ και στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου αναφέρθηκε στη συνέντευξη του στον ANT1 o υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι θα φύγουν από την επιχείρηση περίπου 4.500- 5000 υπάλληλοι, λέγοντας ότι το προσωπικό της ΔΕΗ θα μειωθεί από τις 16.000 σε περίπου 11.500 – 12.000 υπαλλήλους, μαζί με κάποιες προσλήψεις που θα γίνουν. Αυτό δεν θα έχει κόστος για τους καταναλωτές, υποστήριξε.

Στο βίντεο μετά το 8.45:

 

Σε ό,τι αφορά τους φορτιστές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανέφερε ότι υπάρχουν δεσμεύσεις από τους παραχωρησιούχους ώστε να καλυφθούν όλες οι εθνικές οδοί, ενώ παράλληλα θα υπάρξει κάλυψη σε λιμάνια και άλλα κομβικά σημεία, οι Δήμοι οφείλουν μέχρι τον Μάρτιο να αναλάβουν σχετική πρωτοβουλία και οι εισαγωγείς αυτοκινήτων έχουν δεσμευθεί για ανάπτυξη 1.200 φορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε διάφορα μέρη της χώρας. Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι υπάρχει πρόνοια για ανάλογες εγκαταστάσεις στα καινούρια κτήρια, καθώς και απλοποίηση των διαδικασιών για τοποθέτηση σημείων φόρτισης σε υφιστάμενα κτήρια.

Αναφορικά με τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι απαγορεύεται η εισαγωγή τους, ενώ εάν κάποιος αγοράσει στο εξωτερικό όχημα ηλικίας άνω των 12 ετών, για να το φέρει για κυκλοφορία στην Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 4.000 ευρώ.

Αναδημοσίευση από https://www.aftodioikisi.gr/