Τις τελευταίες μέρες διακινείται στο διαδίκτυο μια παραποιημένη φωτογραφία του επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», Νάσου Ηλιόπουλου, από διάφορους ακροδεξιούς και φασιστικές σελίδες με τον ίδιο να προχωρά όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες για όσους χρησιμοποιούν το δηλητήριο του ρατσισμού, συκοφαντούν και εκτοξεύουν κατάρες. Σύμφωνα με όσα αναφέρει τα χρήματα που θα τους στοιχίσει αυτή η ιστορία θα χρησιμοποιηθούν για την οικονομική ενίσχυση της διοργάνωσης του Athens Pride.

Μια παραποιημένη φωτογραφία του Νάσου Ηλιόπουλου διακινείται τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο από ακροδεξιούς και φασιστικούς κύκλους.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη ψεύτικη φωτογραφία έφτασε να αναπαραχθεί και από την επίσημη σελίδα της ΔΑΚΕ στην ΕΤΕ/ΔΕΗ.

Στην παραποιημένη εικόνα απεικονίζεται ο Νάσος Ηλιόπουλος να κρατάει την σημαία της ΛΟΑΤ κοινότητας, στην οποία υπάρχει πάνω γραμμένο το εξής μήνυμα: «Της πατρίδας μου η σημαία έχει χρώμα παρδαλό»

«Η αλληλεγγύη θα νικήσει το μίσος και τον φόβο»

Ο Νάσος Ηλιόπουλος απάντησε «σε όλους αυτούς που χρησιμοποιούν το δηλητήριο του ρατσισμού, συκοφαντούν και εκτοξεύουν κατάρες» αναρτώντας την κανονική φωτογραφία του και γνωστοποιώντας ότι σήμερα βρέθηκε στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας για να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες.

«Σε όλους αυτούς που χρησιμοποιούν το δηλητήριο του ρατσισμού, συκοφαντούν και εκτοξεύουν κατάρες έχω να πω τα εξής:

  1. Θα χρειαστείτε καλό δικηγόρο.
  2. Τα χρήματα που θα σας στοιχίσει αυτή η ιστορία να γνωρίζετε ότι θα πάνε σε καλό σκοπό. Συγκεκριμένα, θα έχετε την τιμή να ενισχύσετε οικονομικά τη διοργάνωση του Athens Pride.
  3. Η αλληλεγγύη θα νικήσει το μίσος και το σκοτάδι. Η πατρίδα που θα χτίσουμε θα είναι μια πατρίδα που θα στηρίζεται στην κοινωνική δικαιοσύνη και δεν θα χωρίζει τους ανθρώπους με βάση τα δικά σας αρρωστημένα κριτήρια. Αυτή είναι η δική μας Ελλάδα και την χωρίζει άβυσσος από τον δικό σας βούρκο.

Τέλος, δημοσιεύω ξανά την φωτογραφία που τόσο σας ενόχλησε, απλά και μόνο, για να είστε σίγουροι ότι δεν θα καταφέρετε να μας τρομάξετε.

ΥΓ. Δεν μου προκαλεί έκπληξη ότι η συγκεκριμένη ψεύτικη φωτογραφία έφτασε να αναπαραχθεί και από την επίσημη σελίδα της ΔΑΚΕ στην ΕΤΕ/ΔΕΗ. Άλλη μία υπενθύμιση του βούρκου και των λούμπεν ακροδεξιών που συνυπάρχουν στην μεγάλη φιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία. Το γεγονός ότι η ΔΑΚΕ στην ΕΤΕ/ΔΕΗ μόλις κατάλαβε τι έκανε έτρεξε να κατεβάσει την ανάρτηση, δεν αλλάζει σε τίποτα την ουσία της υπόθεσης. Αναμένω την δημόσια συγγνώμη.»

https://thepressproject.gr/