• Για την αναβολή της έναρξης των αιτήσεων από τους εποχικά εργαζομένους στον τουρισμό με δικαίωμα επαναπρόσληψης που είναι δικαιούχοι του επιδόματος των 534 ευρώ, μίλησε μεταξύ στον RealFm 97,8 ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό, Γιώργος Χότζογλου.

“Η κατάσταση είναι δραματική” είπε ο κ. Χότζογλου και πρόσθεσε ότι “αν και έως χθες νωρίς γνωρίζαμε από τον υπουργό Εργασίας ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει κανονικά, στη συνέχεια δεχόμασταν καταγγελίες από συναδέλφους ότι δεν άνοιξε. Το μεσημέρι ενημερωθήκαμε ότι δεν θα ανοίξει η πλατφόρμα 1η Ιουλίου, αλλά 7 Ιουλίου από τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, Γιάννη Ρέτσο. Και σήμερα κυκλοφορεί μια φήμη που λέει ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 7 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιουλίου. Πότε άραγε θα γίνει η πληρωμή;”.

Όπως ανέφερε ο κ. Χότζογλου “χθες το πρωί πάνω από 200 άτομα που δεν κατέχουν την τεχνολογία είχαν μαζευτεί έξω από τα σωματεία μας σε Ρόδο, Κέρκυρα, Κρήτη, όπου έχουμε στήσει δομές για να τους κάνουν τις αιτήσεις. Φοβόμουν να τους πω ότι δεν ανοίγει η πλατφόρμα”. Σύμφωνα με τον ίδιο, “η άλλη πλατφόρμα του ΟΑΕΔ γι’ αυτούς που δεν έχουν υποχρεωτική επαναπρόσληψη, παρανόμως, άνοιξε κανονικά και δέχεται αιτήσεις. Πρόκειται για τους εργαζομένους σε εστίαση, επισιτισμό, δηλ. σε καφέ – μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες beach bar κλπ. που έχουν κλείσει ή δεν έχουν επαναπροσληφθεί. Όλοι στον κλάδο έχουμε δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης και αυτό απορρέει από δύο νόμους τον 1346/83 άρθρο 8 και το 1545/85 άρθρο 18 παράγραφο 6 που εντάσσει και όλους τους υπολοίπους στον 1346.

Γιατί να μην μπούνε όλοι λοιπόν σε μια πλατφόρμα”;

Τουρισμός: Οργή στους εργαζόμενους μετά την αναβολή των αιτήσεων για τα 534 ευρώ