του Γιώργου Πετρόπουλου
Νέο περιστατικό βίας (δες εδώ)  ενάντια σε εργαζόμενο στο Δημόσιο. Όσοι έχουν υπηρετήσει σε υπηρεσίες «πρώτης γραμμής» εξυπηρέτησης κοινού δηλαδή στο Δημόσιο, έχουν να διηγηθούν και ένα περιστατικό άσκησης βίας από συναλλασσόμενο. Σε κάποιες περιπτώσεις τα επεισόδια αυτά, εκφοβισμός προπηλακισμοί, απειλή για άσκηση σωματικής βίας, αλλά και σωματική βία, είναι καθημερινά.
Υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν υποστεί έμφραγμα ή εγκεφαλικό ή έχουν πεθάνει στο «γκισέ» κάτω από την ασφυκτική πίεση των συνθηκών εργασίας. Η πρόσφατη επίθεση με τσεκούρι στην ΔΟΥ Κοζάνης είναι ένα από τα πιο ακραία περιστατικά, η οποία μάλιστα συνοδεύτηκε με χιουμοριστικά σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα διαφόρων «οπαδών του ιδιωτικού τομέα», γιατί αν δεν κάνουν αστείο με βαριά τραυματισμένους ανθρώπους, με ποιους θα κάνουν;
Είναι αλήθεια πως συρρέουν καθημερινά σε υπηρεσίες αιχμής, όπως Νοσοκομεία, Ασφαλιστικά Ταμεία κλπ, άνθρωποι με προβλήματα, ταλαιπωρημένοι, πολλές φορές απελπισμένοι, που βρίσκονται μπροστά σε μια νέα ταλαιπωρία, η οποία επιβάλλεται από την γραφειοκρατία, η οποία επιβάλλεται από την νομοθεσία, την οποία ο εκάστοτε υπάλληλος είναι υποχρεωμένος να εφαρμόζει, αλλά και από την δραματική υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση, εδώ και 10 χρόνια περιοριστικών πολιτικών. Μα εδώ δεν μιλάμε γι αυτό, αλλά για την σκόπιμη, ειδικά μετά το Μνημόνιο, καλλιέργεια του κοινωνικού αυτοματισμού, που φτάνει έως το μίσος ενάντια στους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Σε αυτό πρωτοστάτησαν, πολιτικοί, κυρίως αυτοί που βρίσκονται σήμερα στην Κυβέρνηση, του Πρωθυπουργού μη εξαιρουμένου, και δημοσιογράφοι, που μισούν ότι έχει σχέση με το Κράτος, εκτός από τα χρήματα των φορολογουμένων που καταλήγουν στις τσέπες τους για να υμνολογούν των «Μωυσή» και την «σικάτη» συμβία του. Πολύ φοβάμαι πως τα περιστατικά αυτά, δεν είναι μεμονωμένα.
Η σοβούσα οικονομική και κοινωνική κρίση, η διάχυτη, συμβολική και πραγματική βία, αλλά και η ασυδοσία με την οποία πολιτεύεται η σημερινή κυβέρνηση μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση τέτοιων περιστατικών.
Ο Γιώργος Πετρόπουλος, μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, εκλεγμένος με την Ενωτική Αγωνιστική ΕΟ Γιώργος Πετρόπουλος, μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, εκλεγμένος με την Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση στην ΑΔΕΔΥ (ΕΑΕΚ/ΑΔΕΔΥ)κκίνηση στην ΑΔΕΔΥ (ΕΑΕΚ/ΑΔΕΔΥ)