Το Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα στην υγεία καταγγέλλει ότι: 

ΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ!! Μετά τα χειροκροτήματα για τους «ήρωες» η Κυβέρνηση της Ν.Δ προχωρά στην ΑΠΟΛΥΣΗ χιλιάδων Επικουρικών, μη ανανεώνοντας τις Συμβάσεις μετά τη 1-1-2021. ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να παραταθούν ΟΛΕΣ οι Συμβάσεις έως 31/12/2021(!!) και να υπάρξει Ειδική Προκήρυξη για ΟΛΟΥΣ!!

epikourikoi

Με μια τροπολογία   που πέρασε τελευταία στιγμή χθες στη Βουλή η Κυβέρνηση δίνεται παράταση -κοροϊδία για 1-2 μήνες (μέχρι 31-12-20) στις ενεργές συμβάσεις ενός μόνο μέρος των επικουρικών (ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνολόγοι ιατρικών εργαστηρίων και τραυματιοφορείς)  ενώ οι επικουρικοί των άλλων κατηγοριών (παρασκευαστές, τεχνολόγοι ακτινολόγοι, διοικητικοί τεχνικοί, βοηθητικό προσωπικό κλπ) που λήγουν οι συμβάσεις τους τον Οκτώβρη, Νοέμβρη και Δεκέμβρη του 2020 οδηγούνται στην απόλυση. Μιλάμε για πάνω από 1500 Επικουρικούς, που  εργάζονται ήδη στις Δομές Υγείας σχεδόν 2 χρόνια, και είχαν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ και ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ συμμετοχή στην αντιμετώπιση της Πανδημίας. Προσωπικό έμπειρο, που διορίστηκε με κριτήρια ΑΣΕΠ, που είναι ΑΝΑΓΚΑΙΟ και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ μπροστά στο νέο κύμα Πανδημίας που ήδη εξελίσσεται στη χώρα μας. Πιθανόν το ίδιο θα ισχύσει και σε όσους λήγουν τους πρώτους μήνες του 2021.

Βεβαίως ούτε κουβέντα δεν κάνει η Κυβέρνηση για την τύχη των χιλιάδων συμβασιούχων που οι συμβάσεις τους λήγουν το επόμενο χρονικό διάστημα (ΣΟΧ, συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ κλπ) και κινδυνεύουν να οδηγηθούν στην ανεργία, την ίδια ώρα που οι εργολάβοι είναι προ των πυλών( και κάποιοι ήδη μέσα…).

Είναι η πρώτη φορά, από το 2013,  που η παράταση των συμβάσεων γίνεται για ελάχιστο χρονικό διάστημα και με διαχωρισμό των εργαζομένων σε «χρήσιμους» και «περιττούς».  Να θυμίσουμε εδώ, για να έχουμε και ένα μέτρο σύγκρισης, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ανανέωσε τις συμβάσεις Επικουρικών μέχρι και 7 χρόνια(!!), παρά τις δικαστικές «Νουθεσίες», ενώ για πρώτη φορά, προχώρησε σε Προκήρυξη, με Ειδική Μοριοδότηση, τη 2Κ/19, που αφορούσε αποκλειστικά τους 1116 υπηρετούντες μέχρι τότε Επικουρικούς. Παρατάσεις και Προκήρυξη Μονιμοποίησης επί ΣΥΡΙΖΑ, μη ανανέωση Συμβάσεων και Απολύσεις από τη Ν.Δ.

Οι μάσκες έπεσαν και τα χειροκροτήματα για τους ήρωες των νοσοκομείων δεν μπορούν να καλύψουν το μέγεθος αυτής της κοροϊδίας.   Καλούμε ΑΜΕΣΑ τη Κυβέρνηση:

  • Να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στην ανανέωση ΟΛΩΝ των Συμβάσεων Επικουρικών που λήγουν μετά τις 31/12/ 2020 για ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ, έως 31/12/2021.
  • Καμιά απόλυση εργαζόμενου στο ΕΣΥ, αντίθετα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με Ειδική Αυξημένη Μοριοδότηση και Ειδική Προκήρυξη.
  • Εκδίωξη των εργολάβων και επαναφορά των υπηρεσιών που καλύπτουν ιδιώτες στο Δημόσιο. Κατάργηση όλων των ελαστικών εργασιακών σχέσεων
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις κατηγορίες και κλάδους.
  • Καλούμε τη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, ΑΜΕΣΑ το επόμενο διάστημα, αρχές Αυγούστου,  να υπάρξει Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας με ΑΙΤΗΜΑ, την Παράταση ΟΛΩΝ των Συμβάσεων Επικουρικών, μέχρι 31/12/2021

Οφείλουν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, και ιδιαίτερα η Αξιωματική Αντιπολίτευση, να πάρουν  Πολιτικές και Νομοθετικές Πρωτοβουλίες για να παραμείνουν οι συνάδελφοι Επικουρικοί στη Δουλειά, και να υπάρξει Ειδική Προκήρυξη για όλους.

Υ.Γ : Η Κυβέρνηση της Ν.Δ, και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, είχαν καλέσει εργαζόμενους, όταν άρχισε η Πανδημία, να στελεχώσουν σαν Επικουρικοί, τις Δημόσιες Δομές, υποσχόμενος ότι ΟΛΟΙ θα Μονιμοποιηθούν. Ενώ για τους ήδη υπηρετούντες Επικουρικούς, που ήδη εργάζονται 2 χρόνια, και έβαλαν πλάτη τους μήνες της Πανδημίας, όχι μόνο δεν παρατείνει τις Συμβάσεις, όχι μόνο δεν  υπόσχεται ότι θα τους Μονιμοποιήσει, αλλά αποφασίζει να τους διώξει κιόλας(!!). Μάλλον οι συνάδελφοι Επικουρικοί, «θα φάνε χι!!» όπως έλεγαν στελέχη της Ν.Δ, γιατί είχαν την ατυχία, να διοριστούν, Αξιοκρατικά με ΑΣΕΠ, από το ΣΥΡΙΖΑ. Και όπως ξέρουμε όλοι, η λέξη ΣΥΡΙΖΑ,  φέρνει αλλεργία στην  ακροδεξιά Κυβέρνηση της Ν.Δ. Εάν αυτό δεν λέγεται Πολιτική Αλητεία, τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους…