Το Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα Υγειονομικών καταγγέλλει την Απίστευτη Αθλιότητα της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ!!. Παραποιεί και αλλοιώνει Δικαστική Απόφαση για να μεθοδεύσει τον Αποκλεισμό των Συμβασιούχων από τις Εκλογές των Σωματείων. ΝΤΡΟΠΗ!!.

Τελικά, όπως αποδεικνύουν τα γεγονότα, η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ) χωρίς  ίχνος ντροπής και  τσίπας, συνειδητά παραποιεί και αλλοιώνει μέχρι και  Δικαστικές Αποφάσεις(!!)  για να πετύχει τον παράνομο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ των Συμβασιούχων από τις εκλογικές διαδικασίες τω Σωματείων. Ας δούμε τη τελευταία Αθλιότητα που επιχείρησε με πρόσφατη Ανακοίνωση.

Στο Σωματείο Παίδων Α. Σοφία, η Θητεία είχε λήξει εδώ και 2 χρόνια. Παρά τις επανειλημμένες  παρεμβάσεις, η πλειοψηφία ΔΕΝ προχωρούσε σε εκλογές. Το ΠΑΜΕ, κατέθεσε Πρόταση για Προσωρινή Διοίκηση  στο Πρωτοδικείο, που έγινε αποδεκτή. Ορίστηκε Προσωρινή  Μονοπαραταξιακή Διοίκηση (ΠΑΜΕ)  για να διεξάγει ΜΟΝΟ τις εκλογές. Κατά της Προσωρινής Διοίκησης, η  ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ του Νοσοκομείου, με τη καθοδήγηση και τη Νομική Κάλυψη της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ προσέφυγε στα Δικαστήρια. Το Δικαστήριο, νομιμοποίησε τη Προσωρινή Διοίκηση ( ΠΑΜΕ) και αποφάσισε ότι οι εκλογές θα γίνουν με το Μητρώο Μελών που υπήρχε μέχρι το Διορισμό της Προσωρινής Διοίκησης, αφού σαν Προσωρινή δεν μπορεί να εγγράψει ΝΕΑ ΜΕΛΗ, αφού σαν σκοπό έχει ΜΟΝΟ τη διενέργεια των Εκλογών.

Την Απόφαση αυτή, που είναι συγκεκριμένη και αφορά το Σωματείο του Αγ. Σοφία , πως τη παρουσίασε με μια ΑΘΛΙΑ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΗ ΜΕΔΟΔΕΥΜΕΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ); ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ!!

« Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για το ποιοί έχουν δικαίωμα εγγραφής και ψήφου:

 Με αφορμή συζήτηση προσωρινής διαταγής για την προσωρινή διοίκηση του Σωματείου εργαζομένων Παίδων εξεδόθη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών  προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύτηκε στο Σωματείο να προβεί σε εγγραφή ως μελών εργαζομένων Ορισμένου χρόνου ή άλλες ελαστικές μορφές συμβάσεων. (σ.σ. Με τη Δικαστική Απόφαση ούτε Μόνιμοι δεν εγγράφονται…) Με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φόρα η πάγια θέση της ΠΟΕΔΗΝ η οποία έχει εγκαίρως ενημερώσει τα μέλη της ότι σύμφωνα με το ισχύον καταστατικό στα σωματεία μέλη της ΠΟΕΔΗΝ συμμετέχουν μόνο οι μόνιμοι και οι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου εργαζόμενοι. Για μια ακόμα φορά λοιπόν εφιστούμε την προσοχή σας στην πιστή εφαρμογή του καταστατικού της ΠΟΕΔΗΝ  προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις στο μέλλον.»                      

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ!!. Το προφανές της Απόφασης, ότι η Προσωρινή Διοίκηση δεν μπορεί να εγγράψει νέα μέλη (ούτε Μόνιμους ή διαγραμμένους ή αποχωρήσαντες ή Συμβασιούχους…)   μέχρι τη διενέργεια των Εκλογών,  όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ με το Διορισμό Προσωρινών Διοικήσεων, η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) με λαθροχειρία, ψέματα  και καραμπινάτη παραποίηση τη χρησιμοποιεί για να ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ τους Συμβασιούχους από τις εκλογές των Σωματείων, με τη βούλα των Δικαστηρίων!!.

Μάλιστα, από σήμερα, η Ανακοίνωση της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) προωθείτε προς τα Σωματεία, με στόχο τη συμμόρφωση τους, προς τις σχετικές «Οδηγίες» της ΠΟΕΔΗΝ που προβλέπουν τον Αποκλεισμό ΟΛΩΝ των Συμβασιούχων από τις Εκλογές των Σωματείων για σύνεδρους στη ΠΟΕΔΗΝ.

Είναι προφανές ότι η Αθλιότητα και η μεθόδευση της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) με τη σχετική Ανακοίνωση αποτελεί μια ακόμη μαύρη σελίδα στην Ιστορία της ΠΟΕΔΗΝ. Δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται πλέον καθημερινά, η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ έχει πάρει ΟΡΙΣΤΙΚΟ  διαζύγιο με τη Σοβαρότητα και την Υπευθυνότητα, απαξιώνοντας την Ομοσπονδία και το ρόλο της. Και ότι έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο, όσο άθλιο και να είναι, για να διασφαλίσει το μέλλον της στο επικείμενο Συνέδριο.

Καλούμε τη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) εάν τους έχει μείνει μια στάλα φιλότιμο, τσίπα  και αξιοπρέπεια να ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ  άμεσα τη σχετική Ανακοίνωση. Τίποτα άλλο…

Υ.Γ1 : Πέρα από τις μεθοδεύσεις αποκλεισμών των Συμβασιούχων, η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, με οργανωτή τοπικό Συνδικαλιστή, αποσπασμένο υπάλληλο σε Βουλευτή(!!) της Ν.Δ ( αυτοί είναι οι «Άριστοι» Συνδικαλιστές..) στέλνει  στα Δικαστήρια και το Σωματείο της Νίκαιας, για να ακυρώσει τις εκλογές όπου ψήφισαν Συμβασιούχοι( βέβαια μετά το αποτέλεσμα, που δεν τους άρεσε..). Και από την άλλη, η ίδια αυτή η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, έχει το ΘΡΑΣΟΣ να  διακηρύσσει ότι αγωνίζεται και έχει στόχο τη «Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των Συμβασιούχων!!» Τέτοια Συνδικαλιστική Αλητεία, είχαμε χρόνια να ζήσουμε..

Υ. Γ 2 : Με άρθρο, που ψήφισε η Κυβέρνηση στις 31/7, προχωρά σε ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Συμβασιούχων μετά τον Οκτώβρη. Για αυτή την απόφαση ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ (έστω και με τη λέξη διαφωνία…) κατά της Κυβέρνησης της Ν.Δ, από τη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ; Περιμένουμε…