Με μια «ευγενική» ανακοίνωση κάνει συστάσεις στον Υπουργό Υγείας για την καλύτερη διαχείριση των τεστ κορωνοϊού, ειδικά τώρα που οι έλεγχοι αυξάνονται.

Σε αυτήν αναφέρει ότι, γίνεται Οικονομική αφαίμαξη των Νοσοκομείων από το ΠΑΣΤΕΡ που χρεώνει 60 ευρώ την κάθε εξέταση δείγματος για εργαστηριακό έλεγχο κορωνοϊού. Το κόστος αυτό είναι δυσβάσταχτο τώρα που διενεργούνται τεστ σχεδόν σε όλες τις εισαγωγές, σε όλους τους ασθενείς που πρόκειται να χειρουργηθούν.  Στην ίδια ανακοίνωση συμβουλεύει, ευγενικά πάντα, ότι η εξέταση για κορωνοϊό θα πρέπει να συνταγογραφείται τόσο από τα νοσοκομεία όσο και από τους γιατρούς και να αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ.

Το εντυπωσιακό της ανακοίνωσης είναι ότι ενώ διαπιστώνει  την οικονομική αφαίμαξη των νοσοκομείων η ΠΟΕΔΗΝ δεν καταγγέλλει τις ενέργειες ή τις αποφάσεις της Κυβέρνησης που την προκαλεί. Αντίθετα αυτοπεριορίζεται στον ρόλο του συμβούλου της ….

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση :

Οικονομική αφαίμαξη των Νοσοκομείων με την πληρωμή στο ΠΑΣΤΕΡ των τέστ κορωνοϊού που διενεργούν Δεν αποζημιώνεται η εξέταση για κορωνοϊό από τον ΕΟΠΥΥ Τα Νοσοκομεία αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα λόγω έλλειψης χρηματοδότησης και δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν στο ΠΑΣΤΕΡ 60 ευρώ την κάθε εξέταση δείγματος για εργαστηριακό έλεγχο κορωνοϊού, ειδικά τώρα που οι έλεγχοι αυξάνονται σχεδόν σε όλες τις εισαγωγές, σε όλους τους ασθενείς που πρόκειται να χειρουργηθούν.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας καλύπτει μέρος των δειγμάτων που λαμβάνουν τα Νοσοκομεία χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Τα περισσότερα αποστέλλονται στο ΠΑΣΤΕΡ. Η οικονομική επιβάρυνση των Νοσοκομείων δεν μπορεί να συνεχισθεί.

Η εξέταση για κορωνοϊό θα πρέπει να συνταγογραφείται και να αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ. Έτσι δεν θα επιβαρύνονται ούτε οι πολίτες ούτε οι προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων.

Ταυτόχρονα θα γίνονται περισσότερα τεστ τα οποία συνταγογραφούνται από γιατρούς και θα υπάρχει καλύτερος έλεγχος του ιού στην κοινότητα.

Δεν μπορεί να συνταγογραφεί ένας γιατρός το τεστ κορωνοϊού και να μην αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ.

Το ΠΑΣΤΕΡ θα πρέπει να επιχορηγείται και να εξυπηρετεί δωρεάν τα Νοσοκομεία.