• Απίστευτη Απόφαση 6ης ΥΠΕ: Υποχρεώνει όσους εργαζόμενους επιστρέφουν από Άδεια να κάνουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ testCovid-19. Εάν είναι ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ, γιατί δεν αφορά ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς;

Τελικά κάθε μέρα που περνά, αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ Κεντρικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της έξαρσης του Covid-19 που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα. Και η Κυβέρνηση της Ν.Δ από «Κυβέρνηση των Αρίστων» μετατρέπεται, σχετικά νωρίς, σε «Κυβέρνηση των Αχρήστων..»

Οι Εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και τις Δημόσιες Δομές και η διασφάλιση της υγείας τους, είναι ένα πολύ κρίσιμο μέγεθος για την εύρυθμη λειτουργία τους, απέναντι στη νέα αναζωπύρωση της Νόσου.

Την πρώτη Περίοδο, δεν υπήρξε καμία Απόφαση ή κατεύθυνση από την Επιτροπή του Υπουργείου για ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ των Υγειονομικών να κάνουν testCovid-19. Η υποχρέωση προέκυπτε μόνο εάν υπήρχε θετικό κρούσμα στον Εργασιακό χώρο ή επαφή με πιθανό, που έγινε θετικό.

Και μέχρι σήμερα 7/8, ΚΑΜΜΙΑ  τέτοια ΑΠΟΦΑΣΗ από την Αρμόδια Επιτροπή των Λοιμοξιολόγων ή τη Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, δεν υπάρχει που να καθορίζει ή να προτρέπει σε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ test Covid-19 τους Εργαζόμενους Υγειονομικούς που δουλεύουν ή επιστρέφουν από άδεια.

Για το Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, όπως φαίνεται αυτά είναι ψηλά γράμματα. Με ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ(;) ΑΠΟΦΑΣΗ υποχρεώνει ΟΛΟΥΣ τους Εργαζόμενους που επιστρέφουν από Άδεια,από σήμερα 7/8, να κάνουν το test!!. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής:

Είναι δυνατόν σε μια «σοβαρή» Κυβέρνηση, σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως η προστασία της Υγείας των Υγειονομικών και των Ασθενών, να υπάρχουν ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ  κάθε Διοικητή ΥΠΕ και να μην υπάρχει ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ της Επιτροπής και της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου; Εάν κάνει το σωστό ο κ. Διοικητής ΓΙΑΤΙ το μέτρο του ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ test Covid-19 δεν επεκτείνεται σε ΟΛΕΣ τις ΥΠΕ και σε ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς;

Το Θέμα είναι πολύ σοβαρό, και οφείλει το Υπουργείο και η Επιτροπή,  ΧΘΕΣ να απαντήσει:

Εάν συμφωνεί  και είναι ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ με τη «Πρωτοβουλία» της 6ης ΥΠΕ, οφείλει και είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ να το επεκτείνει σε ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς.

Εάν όχι, να ζητήσει την ΑΜΕΣΗ απόσυρση της σχετικής απόφασης της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ.

Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τη σχετική τοποθέτηση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και της αρμόδιας Επιτροπής των Λοιμοξιολόγων.