Οι «ήρωες με τις λευκές μπλούζες», σύμφωνα με την ορολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι λιγότεροι, απλήρωτοι και ξεζουμισμένοι. Έμειναν με το υποκριτικό χειροκρότημα των «γαλάζιων» μπαλκονιών…

«Μέσα στην πανδημία έχουμε ενδυναμώσει το ΕΣΥ με περισσότερους από 6.000 γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό» διατράνωνε μέσω Τwitter -πριν από τρεις ημέρες- ο Βασίλης Κικίλιας,συμπληρώνοντας ότι «οι εγκρίσεις για νέες προσλήψεις ξεπερνάνε τις 8.000». Η «λογιστική» τού υπουργού έχει προσβληθεί από τον ιό του ψεύδους.

Το μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ Τάκης Παντέλης, μιλώντας Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα,εξέπεμψε σήμα κινδύνου, καθώς «βρισκόμαστε να δώσουμε τη μάχη με το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού με 5.000 λιγότερους εργαζόμενους».

Όπως εξήγησε, «αυτοί που συνταξιοδοτήθηκαν δεν αντικαταστάθηκαν και έτοιμες προκηρύξεις του 2019 που μπορούσαν να είχαν ‘τρέξει’ Ιούλιο – Αύγουστο 2019 τις έβγαλε τώρα η κυβέρνηση», προβλέποντας ότι «θα αρχίσουν να μαζεύουν στοιχεία για 1.209 θέσεις τον Σεπτέμβριο και θα έρθουν μετά από… έναν χρόνο».

Ο Τ. Παντέλης κατήγγειλε δε και το γεγονός ότι «περίπου 800 επικουρικοί γιατροί οδηγούνται στην απόλυση καθώς δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις τους». Συν τοις άλλοις, «σε μεγάλο αριθμό νοσοκομείων δεν υπήρξε επαρκής χρηματοδότηση για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους όσοι γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό αντιμετώπισαν με υπερπροσπάθεια το πρώτο κύμα του κορωνοϊού την άνοιξη».

Κοινώς, οι «ήρωες με τις λευκές μπλούζες», σύμφωνα με την ορολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι λιγότεροι, απλήρωτοι και ξεζουμισμένοι.  Έμειναν με το υποκριτικό χειροκρότημα των «γαλάζιων» μπαλκονιών…

Avgi.gr