Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μέχρι αύριο, Τρίτη 18/8, καλούνται να δηλώσουν περιοχές προτίμησης, ωστόσο βρίσκονται σε μια πλήρη σύγχυση λόγω της πολιτικής και διαχειριστικής ανικανότητας του Υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα, δεν υπάρχει καμία γραπτή βεβαίωση ή έστω προφορική δημόσια δήλωση της πολιτικής ηγεσίας πως στην Α’ φάση προσλήψεων θα δοθούν και θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη και στα τμήματα υποδοχής.

Η μόνη διαβεβαίωση σε αυτό το ζήτημα, είναι της κα. Γκίκα, γενικής γραμματέως του Υπ. Παιδείας σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Δ.Σ. της ΔΟΕ. Από τη στιγμή που η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας υποχρεώθηκε ν’ απαντήσει στο θέμα, αναγνώρισε ότι υπάρχει ζήτημα με τις προσλήψεις σ’ αυτές τις κατηγορίες.

Η πολιτική και διαχειριστική ανικανότητα έγκειται στο γεγονός πως το προηγούμενο χρονικό διάστημα υπήρξε βλάβη στα ηλεκτρονικά συστήματα του Υπουργείου με αποτέλεσμα να χαθούν τα αρχεία, εκτός των άλλων, και στο πεδίο που αφορά τις ανάγκες στην παράλληλη στήριξη ανά περιοχή.

Δυστυχώς, η κωλυσιεργία της πολιτικής ηγεσίας να δώσει έγκαιρα λύση στο πρόβλημα οδήγησε στη σημερινή κατάσταση. Μάλιστα, ευτυχώς που το πρόβλημα έγινε γνωστό και πλέον υπάρχει η πίεση από εκπαιδευτικούς και γονείς για άμεση αντιμετώπιση, καθώς το πιθανότερο σενάριο ήταν η μεγάλη χρονική καθυστέρηση στις προσλήψεις της εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών.

Το αίτημα, συνεπώς, δεν είναι να δοθούν τώρα όλα τα κενά στην παράλληλη στήριξη και τα ΖΕΠ.

Το αίτημα αυτό είναι διαχρονικό και αυτονόητο.

Εκείνο που πρέπει να απαιτηθεί είναι μια σημερινή δημόσια απάντηση από την πολιτική ηγεσία ότι στην Α’ ΦΑΣΗ προσλήψεων θα συμπεριληφθούν οι προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη και στα τμήματα υποδοχής.

Αυτό πρέπει να (το) ζητήσει η ΔΟΕ. Διαφορετικά η μόνη εγγύηση (τηλεφωνικώς) που έχει δοθεί σε θεσμικό επίπεδο είναι της γενικής γραμματέως του Υπ. Παιδείας.

Γιώργος Μακράκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. ν. Ηρακλείου »Δ.Θεοτοκόπουλος» Μέλος Ε.Ε. ΑΔΕΔΥ