Συναγερμός στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη. Εννιά εργαζόμενοι που επέστρεψαν από άδεια διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Τι αναφέρει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και τι απαντά το Υπουργείο Υγείας για το περιστατικό.

Εργάστηκαν κανονικά πριν βγει η διάγνωσή τους αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Σύμφωνα με τον Mιχάλη Γιαννάκο, πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Αυγούστου, πενήντα υγειονομικοί υπάλληλοι σε όλη τη χώρα διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στο Παπαγεωργίου εργάζονταν κανονικά μέχρι τη διάγνωση, ενώ τώρα τέθηκαν σε καραντίνα.

Το Υπουργείου Υγείας, πάντως, έσπευσε να απαντήσει σχετικά με τη διενέργεια τεστ σε υγειονομικούς που επιστρέφουν από τις άδειες τους, αναφέροντας ότι τηρείται κανονικά η εγκύκλιος που θέλει κάθε εργαζόμενο στο Ε.Σ.Υ. να υποβάλλεται υποχρεωτικά σε μοριακό έλεγχο (PCR) μόλις επιστρέψει από κανονική άδεια.

Το Υπουργείο Υγείας, προσπαθώντας να αντικρούσει τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο μόνο για 6 θετικά κρούσματα εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου», κάνοντας λόγο ακόμα και για fake news.

Και αναφέρει:

«Η επίμονη προσπάθεια των γνωστών εμπόρων fake news να «κερδίσουν» λίγη δημοσιότητα πανικοβάλλοντας τους συμπολίτες μας, πέφτει για μία ακόμη φορά στο κενό» καταλήγει το Υπουργείο Υγείας.

Πληροφορίες: dikaiologitika.gr