Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η καθηγήτρια επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού ανέφερε ότι «πρέπει να διασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών, των γονιών και των εκπαιδευτικών και των υπολοίπων εργαζομένων στο σχολείο και ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε να επιτευχθεί αυτό είναι συλλογικά όλα τα μέτρα. Όχι μόνο η μάσκα».https://3f4e9fc840d75ff847e2fa1ac2b8e187.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

«Η μάσκα βοηθάει» αλλά «δεν θα λύσει το πρόβλημα» στις σχολικές μονάδες, ξεκαθάρισε η καθηγήτρια επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, τονίζοντας ότι πρέπει να εφαρμοστούν πολλά μέτρα στα σχολεία, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη για μικρότερες τάξεις.

Εκτός από το πλύσιμο των χεριών και τα μακροχρόνια διαλείμματα η καθηγήτρια επιδημιολογίας επισημαίνει θα πρέπει να αξιοποιήσουμε κάθε χώρο είτε εντός είτε είναι εκτός ώστε να σπάσουν τα μεγάλα τμήματα των 25 μαθητών.

Είναι τεράστιος ο συγχρωτισμός και η μάσκα δεν θα λύσει το πρόβλημα. Θα βοηθήσει αλλά δεν θα το λύσει πλήρως. Γι αυτό είχα προτείνει επανειλημμένα κάθε δήμος κάθε σχολείο να ψάξει μέσα στο ίδιο το σχολείο αν υπάρχουν χώροι που δεν αξιοποιούνται ως αίθουσες ώστε να σπάσουν τα πολύ μεγάλα τμήματα” τονίζει η Αθηνά Λινού.

https://www.themamagers.gr/