Του Γιώργου Τρούλη:

Συνέντευξη τύπου του υπουργείου παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων. Τα βασικά της σημεία είναι:
Α) Ανοίγουμε 7 Σεπτεμβρίου αλλά μπορεί και αργότερα. 1 Σεπτεμβρίου θα ληφθεί η απόφαση με παρότρυνση των οικογενειών να είναι στα σπίτια τους από τις διακοπές μέχρι τέλος του Αυγούστου (!!!!)
Β) Δωρεάν 2 μάσκες υφασμάτινες με υποχρεωτική χρήση στις αίθουσες εκτός σίτισης με ξεχωριστά διαλείμματα στα σχολεία χωρίς μάσκες. Όταν θα βγαίνουν τα παιδιά από τις τάξεις που θα φυλάνε τις μάσκες με ασφάλεια;;; 4 με 5 φορές τη μέρα βάλε βγάλε τη μάσκα… Κι όλα αυτά με ασφάλεια!!!
Γ) Μέσος όρος μαθητών ανά τμήμα της χώρας είναι οι 17 μαθητές(;;;;) Εάν βάλουμε ένα τμήμα αστικού κέντρου με ένα ολιγοθεσιο σχολείο ο αριθμός βγαίνει… Η αλήθεια είναι ότι νομοθέτησαν 25 μαθητές ανά τμήμα και αυτός είναι ο βασικός αριθμός που έχουμε στα περισσότερα σχολεία των μεγάλων πόλεων της χώρας (είναι οι περιοχές με αυξημένα κρούσματα σήμερα).
Δ) Καμία πρόβλεψη για μείωση αριθμού μαθητών σε περιπτώσεις που υπάρχουν υποδομές…
Ε) Δικαιολόγηση απουσιών εφόσον το παιδί νοσεί ή κάποιος από το περιβάλλον του νοσεί.
Στ) Δεν θα κλείνει σχολείο σε περίπτωση κρούσματος σε τμήμα. Οι γονείς με άνεση θα αφήνουν τα παιδιά τους να πηγαίνουν σε σχολείο που έχουν κλείσει 2 ή 3 τμήματα…
Ζ) Καθαριότητα και μέσα από τους δήμους με αύξηση των κονδυλίων… Αναμένεται να δούμε στην πράξη εάν θα έχουμε αύξηση των καθαριστριών ή εάν πάλι θα μεταφέρεται από εδώ κι από εκεί το υπάρχον προσωπικό καθαριοτητας
Η) Καμία πρόβλεψη για τεστ μαθητών και εκπαιδευτικων
Θ) Καμία πρόβλεψη για εκπαιδευτικούς που πηγαίνουν σε 2 και 3 σχολεία (άλλες χώρες το απαγόρευσαν)
Ι) Ατομικό παγούρι για κάθε παιδί… Δώρα ενός ιδρύματος. Το κράτος παρατηρητής κι εδώ…
Κι αυτή η συνέντευξη τύπου έγινε σήμερα για να νιώσει ασφάλεια η κοινωνία!!!

Όλοι αύριο 11 ώρα στα Προπύλαια για τους μαθητές μας, τους συναδέλφους, την Κοινωνία!!!