Τα  όσα έχει πεί και έχει πράξει έως σήμερα  η αξιότιμη υπουργός Παιδείας, έχουν κριθεί και σχολιαστεί   επανειλημμένα από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς  μέσω των σωματείων τους και  ειδικά  σε ότι αφορά  στις τεράστιες ελλείψεις  σε  δασκάλους , καθηγητές και σχολικές  αίθουσες. Οι αποφάσεις της έχουν επανειλημμένα κατεβάσει τους εκπαιδευτικούς στους δρόμους. Σε όλους τους τόνους έχει ειπωθεί ότι τα ζητήματα της εκπαίδευσης   δεν  «θεραπεύονται» με ήμίμετρα  όπως  οι αναγγελθείσες  προσλήψεις  όχι μόνιμων  αλλά  επί της ουσίας  «εποχικών» (αναπληρωτών) εκπαιδευτικών.

Αλλά η φωτογραφική …επιλογή  της κ. Κεραμέως  στο  tweet  που δημοσίευσε  και στο οποίο διαφημίζει τις   προσλήψεις  αναπληρωτών  καθηγητών ξεπερνά τα όρια της κοροϊδίας.

Η  Υπουργός Παιδείας  διάλεξε  να επενδύσει  την «διαφήμισή»  της,  όχι με μια  φωτογραφία  από ένα ελληνικό δημόσιο  σχολείο  σαν αυτά  που  ξέρουμε  όλοι, σαν αυτά  που  πηγαίνουν τα παιδιά μας , αλλά με μια  φωτογραφία  που προφανώς  βρήκε  στο διαδίκτυο .

Μια φωτογραφία  που  σκηνοθετήθηκε  ειδικά  και  προσφέρεται  από το  συγκεκριμένο site  για  διαφημιστική  χρήση και που δεν έχει  σχέση  με  τις  αίθουσες των ελληνικών  δημόσιων σχολείων  που  ξέρουμε. 

Μια  fake δηλαδή εικόνα ελληνικού δημόσιου σχολείου,  που ελπίζουμε  να μην συνάδει και με fake  σχεδιασμούς  του επιτελικού κράτους  του κ. Μητσοτάκη  σχετικά με  το  μείζον θέμα  της  ασφαλούς λειτουργίας  των  σχολείων  και της προστασίας  μαθητών και εκπαιδευτικών  απο  την  εξέλιξη  της πανδημίας