Παράνομες ανανεώσεις συμβάσεων «γαλάζιων» παιδιών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα των νέων πτυχιούχων που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο, καταγγέλλει ο Πρόεδρος του «Συλλόγου Ειδικού προγράμματος Πτυχιούχων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα» Γιώργος Δημητριάδης, ο οποίος ζήτησε εξηγήσεις από τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση.

Ο κ. Δημητριάδης μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι «ξεσκαρτάρισαν το πρόγραμμα ανάλογα με το ποια είναι τα δικά τους παιδιά και τα τακτοποίησαν με συνοπτικές διαδικασίες δίχως ΑΣΕΠ και δίχως προκήρυξη αλλά με απόλυτο κριτήριο το πολιτικό τους γίγνεσθαι, ενώ για τους υπόλοιπους δεν τους καίγεται καρφί».

Ο ίδιος κάνει λόγο για παράνομη διαδικασία, καθώς δεν υπήρξε πουθενά διαφάνεια, σημειώνοντας επίσης πως «από τον Απρίλιο είχαν νέα σύμβαση ορισμένου χρόνου χωρίς διαφανή κριτήρια, χωρίς ΑΣΕΠ και χωρίς τον ΟΑΕΔ σε διάφορους φορείς του Δημοσίου, όπως για παράδειγμα στο Υπουργείο Τουρισμού, στο Υπουργείο Ανάπτυξης, στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, ΡΑΕ, ΙΓΜΕ κα.» Και σημειώνει χαρακτηριστικά πως «ανανέωσαν συμβάσεις με το έτσι θέλω».

Παράλληλα ανέφερε πως έχει μαζευτεί ένας σημαντικός αριθμός καταγγελιών και σε αυτόν συνεχώς προστίθενται κι άλλες, τονίζοντας πως οι πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του ο Σύλλογος είναι επιβεβαιωμένες και διασταυρωμένες, δηλώνοντας μάλιστα πως θα δοθεί και συνέχεια στο θέμα, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει καμία απάντηση από την πολιτική ηγεσία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Υπουργός Εργασίας εξαπέλυε επανειλημμένα στη Βουλή κατηγορίες για τους συμμετέχοντες του προγράμματος «ότι θέλουν να τρυπώσουν στο δημόσιο από τα παράθυρα, χωρίς διαφανείς διαδικασίες και χωρίς κριτήρια ΑΣΕΠ την ίδια στιγμή που η ίδια Κυβέρνηση βολεύει ανάλογα με τα πολιτικά φρονήματα συναδέλφους από το πρόγραμμα».

Έτσι, συνεχίζει, «λύνεται και ο γρίφος, το γιατί μας απαξιώνουν και μας αγνοούν και κυρίως για ποιον λόγο δεν έχει ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας τόσον καιρό μαζί μας, αλλά και το γιατί δεν μας έχουν δώσει καμία απάντηση σε τόσες επιστολές που έχουμε στείλει, καθώς έχουν τακτοποιήσει τα παιδιά του κομματικού κράτους της ΝΔ, οι υπόλοιποι λοιπόν ας πάνε να πνίγουν» μεταφέροντας παράλληλα την οργή και την αγανάκτηση των εργαζόμενων.

https://oaednews.blogspot.com/