Πρώτα είπαν τα σχολεία θα ανοίξουν νωρίτερα. Μετά προσδιόρισαν αυτό το «νωρίτερα» στις 7 Σεπτεμβρίου. Ημερομηνία που δεν κάνει και καμία διαφορά όσον αφορά σε ζητήματα κάλυψης της ύλης. Τελικά σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ που είναι πάντα ενήμερο για τα σχέδια της κυβέρνησης στις 14 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά.

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μετά από τις σχετικές εισηγήσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

‘Ολη αυτή η συζήτηση για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία την εποχή της πανδημίας κατέληξε στο ότι τα σχολεία θα ανοίξουν όπως κάθε χρόνο αλλά με εντολή Μητσοτάκη αυτή τη φορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθήσει τηλεδιάσκεψη της υπουργού Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με τους ειδικούς επιστήμονες, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το ακριβές πλαίσιο λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της χώρας.

Βέβαια το καίριο ζήτημα που παραμένει το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία με τη λήψη ποιον μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας παραμένει ανοιχτό ….