Δεν σταματάει να μας εκπλήσσει, δυσάρεστα πάντα, το επιτελικό κράτος που έχει στήσει η κυβέρνηση της ΝΔ» τονίζει η Κ. Παπανάτσιου

Δημόσιο νοσοκομείο ζητάει χρήματα από δημόσιο νοσοκομείο για τεστ κορωνοϊού! Το παράδοξο αυτό γεγονός αποκαλύπτει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου, τονίζοντας ότι «το επιτελικό κράτος των αρίστων πνίγεται σε μία κουταλιά νερό».

«Δεν σταματάει να μας εκπλήσσει, δυσάρεστα πάντα, το επιτελικό κράτος που έχει στήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Το νέο χτύπημα αφορά τη διαχείριση του κόστους των δειγμάτων COVID-19 που έχουν πραγματοποιηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και αναλύθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας από το Μάρτιο έως σήμερα» σημειώνει η Κ. Παπανάτσιου.

Όπως επισημαίνει, το ΠΓΝ Λάρισας χρεώνει 100.000 ευρώ για 2.000 τεστ το ΓΝ Βόλου. «Τα εν λόγω τεστ έχουν γίνει από το Μάρτιο μέχρι σήμερα. Εδώ, πρέπει να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη, το κόστος αγοράς του μοριακού αναλυτή και των αναλωσίμων για έξι μήνες ανέρχονται στα 178.000ευρώ! Δημόσιο νοσοκομείο ζητάει χρήματα από δημόσιο νοσοκομείο, ενώ και τα δύο βρίσκονται υπό την εποπτεία της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας και ανήκουν στο Υπουργείο Υγείας».

Η Κ. Παπανάτσιου τονίζει ότι «σε μία κρίσιμη περίοδο για τη διαχείριση της πανδημίας, επικρατεί γραφειοκρατική παράνοια. Εφόσον λοιπόν, υπάρχει πρόβλημα στον προϋπολογισμό του ΠΓΝ Λάρισας, ας επιδοτηθεί απευθείας το νοσοκομείο αναφοράς από το Υπουργείο Υγείας για να σταματήσει αυτή η παράλογη και άκρως γραφειοκρατική συζήτηση».

«Η διαδικασία για την αγορά μοριακού αναλυτή για το ΓΝ Βόλου, θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί  και όχι να μπαίνει το δίλλημα από κυβερνητικούς παράγοντες αν είναι απαραίτητος ή όχι. Ταυτόχρονα, να δρομολογηθούν οι αντίστοιχες προσλήψεις προσωπικού, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει άμεσα. Αντίστοιχα να ολοκληρωθούν οι 14 προσλήψεις μονίμου ιατρικού προσωπικού, που είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.,  οι οποίες καθυστερούν αναιτιολόγητα και να προχωρήσει η επαναπροκήρυξη των 6 κενών θέσεων του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) που επίσης καθυστερεί αναιτιολόγητα. Σε τέτοιες κρίσιμες για την Δημόσια Υγεία, στιγμές καλούμε την κυβέρνηση για άλλη μία φορά, να αλλάξει πορεία και να φερθεί υπεύθυνα με γνώμονα την κοινωνική ευθύνη» καταλήγει η Κ. Παπανάτσιου.

Πηγή : http://www.avgi.gr