Χωρίς δεσμεύσεις από την Επιτροπή η σημερινή συνάντηση με τη ΠΟΕΔΗΝ και τα Σωματεία για την Ένταξη στα ΒΑΕ. Τέλος Οκτώβρη η πρόταση της στον Υπουργό Εργασίας.

 Ολοκληρώθηκε η σημερινή κινητοποίηση (8/9)  στο Υπουργείο Εργασίας και η συνάντηση της ΠΟΕΔΗΝ, Σωματείων και εκπροσώπου της ΑΔΕΔΥ με την αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Εργασίας που είχε σαν Θέμα την πρόταση για Ένταξη των Υγειονομικών στα ΒΑΕ.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ και των Σωματείων  ανέπτυξαν τις Θέσεις που είχαν κατατεθεί με τα σχετικά υπομνήματα για την ένταξη των Υγειονομικών καθώς και το αναγκαίο Θεσμικό πλαίσιο που απαιτείται.

Οι συνάδελφοι επέμειναν στην  ΑΜΕΣΗ επέκταση του Κανονισμού Των Βαρέων στο Δημόσιο και την Ένταξη ΟΛΩΝ των Επαγγελμάτων στα ΒΑΕ και ανέδειξαν ως κρίσιμους παράγοντες τις μεταβατικές διατάξεις και τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που πρέπει θεσπιστούν για τους ήδη υπηρετούντες παλαιούς και νέους εργαζόμενους. Ενώ αιτιολόγησαν και τα αιτήματα τους για την ένταξη και άλλων επαγγελμάτων και κατηγοριών στο Δημόσιο, σύμφωνα και με το σχετικό Υπόμνημα της ΠΟΕΔΗΝ.

Η Επιτροπή, αφού άκουσε τους εκπροσώπους και τα αιτήματα τους, τους ενημέρωσε ότι η πρόταση της θα  αφορά ΜΟΝΟ το ποια επαγγέλματα  Επιστημονικά μπορούν και πρέπει να ενταχθούν με βάση τον υπάρχοντα Κανονισμό ή και ποια μπορούν να προστεθούν. Οι διατάξεις Ένταξης και το Θεσμικό Πλαίσιο που θα διαμορφωθεί θα τις καθορίσει η Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία.

Τέλος, μετά από επίμονες ερωτήσεις των εκπροσώπων μας, η Επιτροπή δήλωσε ότι υπάρχει από το Υπουργείο Εργασίας σχετικό χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με το οποίο οφείλει η Επιτροπή να καταθέσει το Πόρισμα της έως τέλος Οκτώβρη.

Σύμφωνα δε με δηλώσεις του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και των εκπροσώπων των Σωματείων, δεν υπήρξε ΚΑΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ από την Επιτροπή όσο αφορά ποιοι θα ενταχθούν, ενώ αρνήθηκε η Επιτροπή  να δώσει τη σχετική εισήγηση που έχουν ετοιμάσει αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες και θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση.

Καλούμε την ΠΟΕΔΗΝ να συνεχίσει και να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις άμεσα, το επόμενο διάστημα για την ΠΛΗΡΗ ΕΝΤΑΞΗ των Υγειονομικών στο καθεστώς των ΒΑΕ.

Υ.Γ 1: Ενώ ΟΛΟΙ οι παριστάμενοι στις συναντήσεις στις δηλώσεις που έκαναν, ανεγνώριζαν ότι δεν δόθηκαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την Επιτροπή και όλα είναι ανοιχτά, ηχηρή παραφωνία αποτέλεσε ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ( ο κ. Αντιπρόεδρος..) ο οποίος στη δήλωση του προς τους εργαζόμενους διαπίστωσε «ένα καλό κλίμα και μια αρχική θετική εξέλιξη στη συνάντηση» και δήλωσε ότι «ο κ. Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη θα ανακοινώσει κάτι σχετικό!!». Μάλλον ο συνάδελφος έχει «προσωπική» ενημέρωση για τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης της Ν.Δ…