Σε μια δύσκολη εποχή για το συνδικαλιστικό κίνημα διαμαρτυρία και κατάληψη πραγματοποίησαν στις 08-09-2020 του Δ.Σ. του Σ.Ε. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Θεσσαλονίκης & Κεντρικής Μακεδονίας  και εργαζόμενοί στο ΕΦΚΑ Αριδαίας. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν και βρίσκονται έξω και μέσα τα γραφεία του φορέα πραγματοποιώντας συμβολική κατάληψη. 
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο ενδεχόμενο να κλείσει ή στην υποβάθμιση και αποστελέχωση του Αποκεντρωμένου Τμήματος ΕΦΚΑ Αριδαίας και εναντιώνονται στην ακούσια μεταφορά τους σε άλλα καταστήματα.

Μάλιστα στο πλαίσιο της κινητοποίησής τους έχουν αναρτήσει και σχετικό πανό όπου αναγράφεται: «Μόνο το φιλότιμο δεν φθάνει»!

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Θεσσαλονίκης & Κεντρικής Μακεδονίας που εκδόθηκε αναφέρεται:

Σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου 2020, τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Ε. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Θεσσαλονίκης & Κεντρικής Μακεδονίας και σύσσωμοι οι συνάδελφοι – εργαζόμενοι του τοπικού υποκαταστήματος Αριδαίας, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να προβούμε σε διακοπή της λειτουργίας και συμβολική κατάληψη του Α΄ Υποκαταστήματος ΕΦΚΑ Μισθωτών Πέλλας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποστελέχωση και υποβάθμιση του Υποκαταστήματος, με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες, κόντρα σε όσα μας είχαν υποσχεθεί.

Πριν ακόμα από την ενσωμάτωση των Υπηρεσιών του τ. ΙΚΑ στον ΕΦΚΑ και από την δημοσιοποίηση των πρώτων προσχεδίων οργανογράμματος του υπό σύσταση νέου φορέα, ο Σύλλογος Εργαζομένων είχε εκφράσει τη διαφωνία του με την υποβάθμιση του Τοπικού Υποκαταστήματος Αριδαίας και τη μετατροπή του σε αποκεντρωμένο γραφείο (παράρτημα). Συνεκτιμώντας την αυξημένη ασφαλιστέα (με χειρόγραφο ακόμα τρόπο) δασεργατική δραστηριότητα των 131 δασικών συνεταιρισμών της περιοχής και την τουριστική κίνηση από την λειτουργία των παρακείμενων λουτρών (Πόζαρ), αλλά και προβλέποντας την αύξηση του όγκου των ασφαλιστικών εργασιών από  την εντασσόμενη στον νέο ΕΦΚΑ τοπική αγροτική οικονομική δραστηριότητα, ο Σύλλογος είχε εισηγηθεί τη διατήρηση της λειτουργίας του ακριτικού υποκαταστήματος, για ειδικούς λόγους, μεταξύ των οποίων η μεγάλη απόσταση από τα μοναδικά παραμένοντα υποκαταστήματα του νομού (σε Έδεσσα και Γιαννιτσά) και το κακό οδικό δίκτυο.

Στις αλλεπάλληλες συναντήσεις με τις εκάστοτε διαδοχικές διοικήσεις, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων είχαμε αποσπάσει πολλαπλές διαβεβαιώσεις για επανεξέταση τέτοιων ειδικών περιπτώσεων, όπως αυτή του Υποκαταστήματος Αριδαίας, καθώς και υποσχέσεις για από κοινού με τους εργαζόμενους και εθελοντική κατά βάση διαδικασία στελέχωσης των υποκαταστημάτων του νέου οργανισμού. Τουλάχιστον δύο φορές, μάλιστα, ζητήθηκαν και υποβλήθηκαν γραπτώς από το Σύλλογο Εργαζομένων υπομνήματα με τις θέσεις και σχετικές προτάσεις των εργαζομένων, με τα οποία προτείναμε τη μεταφορά  αρμοδιοτήτων του τ.ΟΓΑ στο Υποκατάστημα (όπως και στην περίπτωση των Γιαννιτσών).
Πρόσφατα, βρεθήκαμε προ εκπλήξεως, με την κοινοποίηση «μετακινήσεων» (εξωραϊσμένων μεταθέσεων) συναδέλφων προς το Περιφερειακό Υποκατάστημα Έδεσσας, χωρίς προηγούμενη αίτησή τους ή άλλη διερευνητική των αναγκών και συνθηκών διαδικασία.