Η Κυβέρνηση και το υπ. Υγείας αφού δεν φρόντισαν να αναπτύξουν νέα κρεβάτια ΜΕΘ για να αντιμετωπίσουν την πανδημία, τρέχουν τώρα να μετατρέψουν κρεβάτια ΜΕΘ που αντιμετωπίζουν Γενικά περιστατικά, σε ΜΕΘ covid 19 μεταφέροντας τους ασθενείς που νοσηλεύονται σε αυτές στα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Δεν πέρασαν μόνο 2 ημέρες, από τις Ανακοινώσεις  του Υπουργείου Υγείας, ότι « ο Ιδιωτικός Τομέας είναι διατεθειμένος να ενισχύσει το Σύστημα με 171 Κλίνες ΜΕΘ, για να αποφορτίσει τα Δημόσια Νοσοκομεία, στη μάχη του Κορονοϊού …» και το σχέδιο μπήκε σε λειτουργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα περιστατικά που νοσηλεύονταν στις ΜΕΘ του Γεννηματάς και του ΕΛΠΙΣ, μεταφέρθηκαν σε ΜΕΘ μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων, προκειμένου να αδειάσουν οι κλίνες και να μετατραπούν τις επόμενες μέρες σε κλίνες ΜΕΘ covid. Το ίδιο σχεδιάζεται και για άλλα Νοσοκομεία τις επόμενες μέρες, για να μετατραπούν οι ΜΕΘ σε ΜΕΘ covid.

Μπορεί λοιπόν η πανδημία να έχει φέρει το δημόσιο σύστημα υγείας στα όρια του αλλά από τις πιέσεις που δέχεται κάποιοι βγαίνουν κερδισμένοι.

Αυτά είναι τα μεγάλα Ιδιωτικά κέντρα και Νοσοκομεία που εκτός από την διοχέτευση σε αυτά των test για Κορονοϊό, τώρα θα γεμίσουν τις τσέπες τους με τα φουσκωμένα νοσήλια που θα εισπράξουν από τα περιστατικά για ΜΕΘ που τους στέλνουν τα δημόσια Νοσοκομεία.

Να θυμίσουμε, ότι τα 171 Κρεβάτια που θα «προσφέρει» απλόχερα ο Ιδιωτικός Τομέας θα είναι με το ποσό των 1600€/ημέρα. Για να έχουμε δε και μέτρο τη σημαίνει αυτό, απλά μιλάμε για 8.000.000€ το μήνα, στις τσέπες των Ιδιωτών. Τόσο απλά…

Όπως φαίνεται λοιπόν, η Κυβέρνηση μπορεί να μην φρόντισε να αναπτύξει τα αναγκαία κρεβάτια για το Δημόσιο, αλλά φροντίζει οι πολιτικοί της φίλοι από την πανδημία και τις «ελλείψεις» να κερδίζουν πολλά.

Απέναντι στις μεθοδεύσεις και τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης της Ν.Δ και του Υπουργείου Υγείας που πριμοδοτούν τόσο απροκάλυπτα τον Ιδιωτικό Τομέα, είναι ΠΡΟΚΛΗΣΗ η παρατεταμένη αφωνία της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ. Ούτε ένα Δελτίο Τύπου, ούτε μια Ανακοίνωση, κατά της Κυβέρνησης της Ν.Δ. Τέτοια στήριξη, ούτε στα όνειρα του δεν περίμενε ο Κικίλιας….

Υ.Γ : Σήμερα, η ΟΕΝΓΕ, είχε 24ωρη απεργία για να αναδείξει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ και οι εργαζόμενοι. Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, ούτε ΜΙΑ (1) !! Ανακοίνωση δεν έβγαλε για να στηρίξει τον Αγώνα των Γιατρών, ούτε μια συμβολική 3ωρη στάση, έστω για τα μάτια του κόσμου. Τέτοια ξευτίλα…