Στην Κυπαρισσία περιόδευσε σήμερα το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας μαζί με το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Γιώργο Πετρόπουλο. Η περιοδεία έγινε στο πλαίσιο ενημέρωσης των δημοσίων υπαλλήλων, σε χώρους εργασίας και περιλάμβανε συναντήσεις στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Κυπαρισσίας, στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και στο Δημαρχείο Τριφυλίας, ώστε από κοινού να συζητηθούν τα προβλήματα των δημοσίων υπαλλήλων.

Αργότερα, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο δημαρχείο Κυπαρισσίας αυτό που τονίστηκε ήταν η διαπίστωση ότι υπάρχει δραματική υποστελέχωση, ιδιαίτερα για το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας το οποίο λειτουργεί ουσιαστικά σε συνθήκες εργασιακής επισφάλειας, ενώ προβλήματα καταγράφηκαν τα οποία αφορούν τη σχέση του προσωπικού με την δημοτική αρχή Τριφυλίας.

Ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας Δημήτρης Φαββατάς είπε ότι σκοπός της επίσκεψης ήταν να καταγραφούν τα προβλήματα των υπαλλήλων προκειμένου να μεταφερθούν στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ για να παρθούν οι αποφάσεις εκείνες που θα μπορέσουν να αντιπαλέψουν την πολιτική που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια για τους εργαζόμενους στο δημόσιο».

Tο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Πετρόπουλος ανέφερε ότι, «Η περιοδεία αυτή γίνεται υπό τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στο δημόσιο τομέα, με την πανδημία. Μία κοινή διαπίστωση από όλους τους φορείς με τους οποίους συναντηθήκαμε είναι η δραματική υποστελέχωση ιδιαίτερα  στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, το οποίο λειτουργεί ουσιαστικά σε συνθήκες επισφάλειας κατά τη διάρκεια των εφημεριών, μόνο με επικουρικό προσωπικό. Αυτό δείχνει την απαξία που υπάρχει ακόμη και σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες από την κυβέρνηση για το δημόσιο τομέα και μάλιστα για ένα κομμάτι του δημόσιου τομέα σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης». Αναφορικά με την επίσκεψή τους στο Δήμο Τριφυλίας σημείωσε ότι ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που υπάρχουν και πιο συγκεκριμένα για προβλήματα τα οποία αφορούν τη σχέση του προσωπικού με την δημοτική αρχή αλλά και ταυτόχρονα ότι υπάρχει μία συνεχής αποδυνάμωση των υπηρεσιών του δήμου οι οποίες μοιραία θα οδηγηθούν σε ιδιωτικοποίηση.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις:

Αύριο Τρίτη οι επισκέψεις θα συνεχιστούν στην Καλαμάτα. Συγκεκριμένα, το κλιμάκιο θα επισκεφτεί το Νοσοκομείο Καλαμάτας, το Δήμο Καλαμάτας, την ΠΕ Μεσσηνίας, ενώ στη 1 το μεσημέρι θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του ΝΤ ΑΔΕΔΥ και στις 2 το μεσημέρι στα γραφεία της Α’ ΕΛΜΕ.

gargalianoionline.gr