• Αναλυτικά η καταγγελία των εργαζομένων

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία SYNKA των σούπερ μάρκετ «Δήμητρα», που μετά τον εξαναγκασμό εργαζομένων να υπογράψουν «ιδιωτικό συμφωνητικό μεταβίβασης εργασιακής σχέσης» πριν από λίγους μήνες, με το οποίο διαμορφώνει τις προϋποθέσεις αλλαγής των εργασιακών σχέσεων των συναδέλφων, τώρα προχωράει και στο φακέλωμά τους… Όπως μας καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, η εργοδοσία τις τελευταίες μέρες διακινεί έντυπο με το οποίο τους ζητά να της «εμπιστευτούν» μια σειρά από προσωπικά τους δεδομένα, κάποια από αυτά ιδιαίτερα ευαίσθητα, όπως ζητήματα που σχετίζονται με την υγεία τους.  Μάλιστα στο έντυπο αναγράφει ότι είναι απαραίτητη η συμπλήρωση όλων των στοιχείων!

Όλες αυτές οι μεθοδεύσεις της εργοδοσίας SYNKA σε βάρος των συναδέλφων των «Δήμητρα» ανοίγουν τον δρόμο για πολύ άσχημες εξελίξεις σχετικά με τις εργασιακές σχέσεις των συναδέλφων! Τόσο το «ιδιωτικό συμφωνητικό μεταβίβασης εργασιακής σχέσης» όσο και αυτό το έντυπο φακελώματος υπό τον τίτλο «Βιογραφικό εργαζόμενου» μπορούν να αξιοποιηθούν από την εργοδοσία για μειώσεις μισθών, απολύσεις κ.λπ.

Αέρα στα πανιά της εργοδοσίας SYNKA δίνουν τα μέτρα που έχουν ψηφίσει όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση της ΝΔ με αφορμή την πανδημία και αυτά που ετοιμάζεται να πάρει σε βάρος των εργαζομένων! Βρώμικο ρόλο σε βάρος των συναδέλφων παίζει και ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός του επιχειρησιακού σωματείου του συνεταιρισμού, όπως τον έχουμε καταγγείλει σε προηγούμενες ανακοινώσεις.

Καλούμε τους συναδέλφους των «Δήμητρα» να μην υποκύψουν στον εκβιασμό και να μην υπογράψουν το παραπάνω έντυπο. Η εργοδοσία δεν έχει δικαίωμα να τους ζητάει τέτοιου είδους δεδομένα, τα οποία μάλιστα θα διατηρήσει σε αρχείο και θα τα επεξεργάζεται κατά το δοκούν!

Η προστασία των δικαιωμάτων μας, της υγείας μας, της ίδιας μας της ζωής είναι στα δικά μας χέρια! Η νέα επίθεση της μεγαλοεργοδοσίας και του κράτους της πρέπει να μας κάνει να πεισμώσουμε και να απαντήσουμε με ακόμα μεγαλύτερη μαζικοποίηση, ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση στο Σωματείο μας και να παλέψουμε για τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην συγκέντρωση της Τρίτης 13 Οκτώβρη στις 6:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.  

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ-ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΟΡΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ